5 NACINA DA VODITE ZDRAVIJI ZIVOT

Pise: Alma Johnson

Pripremite dorucak noc ranije u teglicu. Zobenu kasu u koju dodate maline, borovnice, bademovo mlijeko, bananu i tresnje. Zatvorite teglu, stavite u frizider i pustite da prenoci. Ujutro vas ceka ukusan i zdrav dorucak.

Prosetajte svog psa. Osim sto je zdravo i za vas i za psa, on ce se mnogo obradovati. Kazu da je potrebno dnevno napraviti oko 10,000 koraka. Uz psa, u prirodi to ce vam lakse pasti, nego da idete u zagusljivu teretanu. Proljece je idealno vrijeme za to.

Nekada je dobro osamiti se i isplanirati svoj dan onako kako samo vi zelite. Pronadjite male knjizare u kojim mozete popiti kafu i prelistati magazine ili knjige. Prosetajte do antikvarnica i kupite neku malu sitnicu, koja ce uljepsati vas radni sto. Samoca je lijepa da bi obnovili energiju, koja se prazni kada vrijeme provodimo s negativnim ljudima ili pod stresom.

Prosetajte do obliznje prodavnice ili pijace ikupite svjeze povrce i voce. Iako volite hamburgere, snicle, kotlete na zaru, pokusajte da jedan dan u sedmici pripremite jednostavno vegetarijansko jelo. Ako niste sigurni sta bi mogli da sami pripremite, castite se jednim ukusnim vegetarijanskim ruckom u obliznjem indijskom restoranu. Budite otvoreni da probate nesto novo...

Yoga je idealna za sve nas koji zelimo protegnuti tijelo uz neku laganu zen muziku. Nista naporno, a daje veliko zadovoljstvo. Smiruje nas um i pomaze da se fokusiramo na dan ispred nas. Lijepo je zapoceti, ali i zavrsiti dan s yogom...Probajte, ove male promjene, koje ce vam donijeti mnogo radosti i skinuti par kilograma a da niste ni primjetili...Namaste.

Story: Alma Johnson/Pink Planer

Photo: Pink Planer & Foodie Crush