AMIRA MEDUNJANIN ZADIVILA CHICAGO SVOJIM GLASOM

Pise: Redakcija/Dogadjanja//Kultura///Chicago

Bosanska diva, Amira Medunjanin, kraljica sevdaha, je pred punom koncertnom dvoranom u Chicagu, potvrdila da je njen talent dragulj nase art scene. Ona je na jedan prefinjen nacin, izvela nase lijepe sevdalinke, dodala im notu mladalackog duha i uvrstila ovu vecer u jednu od najljepsih zbivanja u Chicagu, pred publikom koja je znala da prepozna i prihvati tu prekrasnu energiju.

Publika je bila odusevljena njenim raskosnim glasom, dirljivim sevdalinkama koji dolaze iz duse ove umjetnice i putuju pravo u vase srce. Cak i oni koji nisu razumjeli rijeci ove nase tradicionalne muzike, shvatili su i  tugu i radost koja se izvija iz svakog stiha. 

 

Amira se potrudila, da njena publika uziva u ovoj, rijetko vidjenoj, kulturnoj sceni u Chicagu, a zauzvrat je pozdravljena dugim aplauzom, koji ovakvoj umjetnici i dolikuje.

 

 Nas grad ima sjajnu publiku koja pamti dugo i prepricava ovakve veceri. To su momenti kada vas kvalitetna muzika ponese u neka stara vremena, koja su ostala na kaldrmama drevnih gradova, u zvuku nanula i tihoj sevdalinci koja govori o uzdasima prve ljubavi. Sevdalinkama koje su pjevusile nase nane kada su bile mlade.

Dan poslije koncerta, Amira je iskoristila da proseta po Chicagu i slika se za svoje pratioce na instagramu. Ocekuju je koncerti u Svedskoj, a onda se opet vraca na nas kontinent, gdje ce nastaviti promociju svog novog albuma "Damar". 

Photo credit: Pink Planer, Instagram

@

AMIRA MEDUNJANIN, SEVDAH ART, RECENZIJA, CHICAGO DESAVANJA

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Twitter Icon
  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon