LUXUZNA VILLA NA JADRANU IZGRADJENA VELIKOJ LJUBAVI

Pise: Alma Johnson/Lifestyle/Putovanja

Predstavljamo vam jednu od najljepsih villa na Jadranskoj obali, po ljepoti i luxuzu poznata kao dragulj arhitekture i dizajna u Hrvatskoj. Naime, rijec je o Villi Sheherezade koja je izgradjena u Dubrovniku davne 1929 godine, izmedju samostana Sv. Jakova i hotela Grand Argentina. Ovu palacu je projektovao i izgradio becki arhitekt Alfred Keller, po narudzbi ukrajinskog bankara Vilima  Zimdana, a prema legendi, posvecena je njegovoj velikoj ljubavi.  Zbog predivne orijentalne arhitekture koja preovladjuje kao da je izasla iz  "1001 noci" i romanticne price u pozadini ovaj dragulj je poznat kao mediteranski Taj Mahal.

Villa Sheherezade je okruzena raskosnom bastom u kojoj vladaju palme, cempresi  i ostale mirisne, mediteranske biljke, poznate na ovim prostorima. Od znatizeljnih pogleda je zasticena prirodnim kamenim, stijenama koje zapljuskuju morski talasi. U njenom podnozju nalazi se privatni bazen i djakuzi, a sa strana su kamene stepenice koje vode na privatnu plazu. U ovom raskosnom spoju i ljepoti prirode i arhitekture uzivali su mnoge poznate zvjede. Elizabet Tajlor i Richard Barton su upravo ovdje stvorili svoje ljubavno gnijezdo, dok su dva mjeseca snimali film u Dubrovniku. 

Pogled koji se siri s raskosne terase je nepregledan. Kao da je nestvaran i tek izasao iz neke bajke. Morska pucina svijetluca kao skupocjeni dijamant izlozen tu na domak ruke, a tako beskrajan. Vrlo je lako shvatiti zasto je bas ovo mjesto bogati bankar izabrao za svoju dragu. Pored prekrasnog vanjskog izgleda, ova palaca je jednako carobna i komforna iznutra. Sastoji se od pet spavacih soba s kupaonicama, koje su opremljene klasicnim, pomalo tradicionalnim namjestajem od teskog, izrezbarenog drveta i tkanina visokog kvaliteta i bogatog dizajna. Prostrani stilski salon koji se nalazi u sredistu palace, gleda na otvoreno more. 

Zasticena od znatizeljnih pogleda, opremljena delux stilskim namjestajem, s predivnim pogledom, ususkana u tisinu palminih grana i uspavana talasima Jadranskog mora, stoji ova gorda ljepotica, kao vjecna uspomena na jednu ljubav. Danas se ona moze iznajmiti u ponudi raznih luxuznih villa na Jadranu, a vise informacija mozete dobiti od V-Villas.com

Photo: V-Villas.com

Story: Alma Johnson