Njeno Visocanstvo Sheikha Mozah Bint Nasser: Jedinstven i prepoznatljiv stil 

Pise: Redakcija/Moda&Stil/24.septembra.2016.

Bivsa prva dama Katara,najbogatije drzave na svijetu, poznata je kao boginja stila. Skladan spoj zapadne visoke mode, uskladjen sa orijentalnim komadima skupocjenog nakita i turbana cine ovu prekrasnu damu jednom od najelegantnijih na svijetu. Mnogi modni magazini uvrstili su je na liste najbolje odjevenih a ona je to svojim besprijekornim stilom i ljepotom zasigurno zasluzila.

Uprkos raznim priznanjima u svijetu mode, Sheikha Mozah nije tako poznata i prepoznatljiva kao neke druge clanice kraljevskih porodica, pa zato imamo potrebu da pisemo bas o njenom stilu i blize je predstavimo nasim citateljima. Ova prekrasna dama je majka katarskog emira Tamim Bin Hamada, zasluzna je za modernizaciju ove bogate zemlje i aktivna je u njenom politickom i drustvenom prosperitetu. 1977 godine se udala za Seika Hamada bin Khalife i majka je pet sinova i dvije kceri. Pored toga sto se posvetila svojoj porodici ona je  1986 godine zavrsila i studije sociologije.

Osim sto je poznata kao zagovornica o pravu na obrazovanje, ona je i jedna od osnivaca katarskog filharmonijskog orkestra. Svog muza prati diljem svijeta i veoma je ukljucena u politicki i drustveni zivot. Vrlo cesto je u drustvu ostalih prvih dama i kraljevskih clanova, gdje se njen odabir garderobe kao i njena elegantna pojava uvijek isticu. Na takvim skupovima se redovno pojavljuje u prelijepim kombinacijama zapadnog stila visoke mode kao sto su Dior, Chanel, Valentino i orijentalnih modnih dodataka kao sto su turbani i skupocjeni nakit  koji upotpunjuju njen izgled. 

Photo credit: Instagram
Story: Pink Planer