CHICAGO SPORTSKA RAZGLEDNICA:

ELVIR BOLIC U POSJETI CHI-TOWN-U

Pise: Alma Johnson/ Chicago Dogadjanja/ Sportska razglednica/ 03.decembar, 2017.

Navikli smo da nam u goste iz bivse Jugoslavije  dolaze razni pjevaci: narodni, zabavni, rokeri, turbo-folkeri, ali nije uobicajeno da to budu sportisti. 

Naime, ovih dana Chicago je posjetio fudbaler Elvir Bolic. Sa svojim prijateljem, Fikretom Hadzicem (voditelj NTV Hayat), pozvan je da uvelica proslavu Dana drzavnosti Bosne i Hercegovine u White Eagle Banquet Hall -u.

 

Iako mu nije bilo jasno (kako nam je Fikret opisao u sali, op.a.) sta se od njega ocekuje na proslavi gdje se igra, pjeva i prica o domovini, on je se ipak lijepo snasao "na terenu", pred publikom.

 

 Naravno, ovaj put bez lopte!

 

Svojim kratkim govorom je pozdravio sve prisutne i posebno istakao vaznost bavljenja, kako je rekao "bilo kojim sportom", za zdrav razvoj djece.

Osvrnuo se i na zivot u dijaspori, koji je i sam "okusio" tokom svoje duge karijere u Spaniji i Turskoj.

Hayat TV voditelj, Fikret Hadzic, je u toku veceri ispricao i anegdotu o tome kako je Bolic ustvari "krenuo u Chicago da kupi novi iPhone X" i time nasmijao sve prisutne.

Poslije glavnog programa, Elvir se strpljivo slikao sa djecom ali i odraslim koji su ga nekada bodrili pored malih ekrana. 

Na nase pitanje da li su uspjeli vidjeti Chicago i uzivati u nocnom zivotu, Elvir je odgovorio da su posjetili poznati brazilski restoran Fogo de Chao i da se nadaju da ce poslije svecanosti imati vremena da malo vise obidju grad.

Nadamo se da ce osim novog iPhone X ponijeti i lijepe utiske u Sarajevo.

Story: Alma Johnson / Pink Planer

Photo credit: Pink Planer