HELLO DARLING

Prirucnik za zivot ispunjen luksuzom koji se ne moze kupiti

E-BOOK (Poklon za vas)

O Autoru

 Alma Johnson rodjena je u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, 1973. 

Osnovno i srednje obrazovanje je stekla u Sibeniku, Hrvatska i Priboju, Srbija. Studirala je novinarstvo na Fakultetu  politickih nauka u Sarajevu, a obrazovanje je nastavila u americkom gradu Čikagu, drzava Illinois.

Karijeru je zapocela u velikoj americkoj korporaciji, vodece avionske kompanije. Uzivala je u putovanjima, mislila na sigurnost koji joj posao pruza a najmanje na svoje snove i ono sto joj dusa trazi…Zatim je presla u drugu, poznatu evropsku firmu … biznis, brojke, prodaja, marketing, kupovina, bambus na radnom stolu, odmori, poslovna putovanja,9-5, zivotna, zdravstvena i sva druga moguca osiguranja…zasticena kao mali panda.

A to, za jednu ribu u horoskopu, nije nimalo interesantno. Tu se sve zna i nista nema da se sanja.

Probudila se  i poslusala svoje srce…Danas je ostvarena u najljepsoj ulozi za jednu zenu. Ima cast biti MAJKA divnog djecaka. Njeno krzneno stvorenje  (pas) misli da je ona savrsena. Ona, znajuci koliko je to daleko od istine, cesto mu servira palacinke s kikiriki puterom. Da se zahvali.

Nekada joj se cini da je voli SAMO zbog toga. 

Voli da putuje. Veliki je frankofil. Obozava sve sto ima veze sa Francuskom i zelja joj je da zivi u maloj, kamenoj kucici okruzenoj lavandom, negdje u francuskoj provinciji…nekad u buducnosti. 

Voli da kuha, ali ne bas i da pere sudje. Pise i cita satima skrivena od drugih…Nikad joj nije dosadno kad je sama. Da ne zna koliko zna biti vesela, pricljiva i drustvena, ona bi vam rekla da je introvert…ali nije. Ona samo ima svoj sareni svijet, caroban i lijep…a u njemu drage ljude i pregrst pozitivne energije.

Osnovala je Prvi lifestyle portal u dijaspori, koji se zove Pink Planer. 

 

Feministkinja koja ljeti voli da nosi cvjetne, boho haljine, a nekada zna da obuje i potpetice…mada joj je najljepse kada je bosonoga…ili u starkama.

 

Trenutno sa svojom porodicom zivi i radi u Americi. Kada je pitaju odakle je, jos uvijek kaze iz Jugoslavije…

 

 

 

 

 

 

 

 

HELLO DARLING

Luksuz i ostale sitnice

Prirucnik za život ispunjen luksuzom koji se ne može kupiti

Alma Johnson