SMIZLE SVIH ZEMALJA: DOSTA JE BILO...MA I PREVISE!

Napokon da pronadjem malo vremena za vas, dragi moji!

Mnogo sam vam "busy", sto bi "americki dijasporci" rekli. Nije lako biti smizla u jet lag stanju.

To stanje je u medicinskim knjigama definisano kao : "Jet lag is a physiological condition that upsets our body's circadian (daily) rhythms, it is therefore classified as a circadian rhythm disorder" (mrsko mi da prevodim, ali u biti kao da si malo otkacen;).

 

Tako ako vam se cini da nekada pretjeram, zamijerite sami sebi, jer me citate, a ja za to nisam kriva ;).

Kriv je Jet lag!

 Pa ovako...da se predstavim. 

 

Ja sam smizla, koja putuje avionom sa zapada na istok i obrnuto, u kratkim vremenskim razmacima. Cesto sam na nasim prostorima ili u dijaspori pa tako vidim, cujem i otkrivam razne varijante "super-cool" ljudi, koji zive van nase napacene ex-yu. Da, "super-cool" ali one "manje cool" koji zveckaju dolarima i eurima kada odu u domovinu...

 

Neka, tako i treba! Neka vide ti u selu, kako ste uspjeli! Niste dzaba stedjeli svaki gros, vozili od jedne do druge prodavnice da ustedite 10 centi, je li tako? Sada, kada ste se dobro napatili po vasoj Americi, Rusiji, a bogami i Njemackoj, Svedskoj, Holandiji mozete punim srcem zapijevati "...kuci, kuci, letim jaaaaaaa..." i krenuti na odmor.

 

Ljeto dolazi a samim tim  i nasa dijaspora zeljna cevapa, mora, odmora, ljepote koje nigdje nema! Osim prirodnih ljepota i ukusne hrane imamo i najbolje (citaj: ne tako skupe) zubare i frizere, a od skoro i plasticne hirurge (Silikonska dolina da nam pozavidi).

Ali da se vratimo na temu.  Ko su smizle (ima nas vise) i kako nas opisuju?

Smizla je po nekom slengu osoba ekvivalentna smekeru. Znaci, zensko, urbanijih pogleda na zivot, neodredjenih godina (i smizle rastu , razvijaju se, stare, pa onda koriste botox...itd, znate vec proces jednog zivotnog ciklusa).

 

Kazu da se smizle odlikuju lijepim ponasanjem (ako joj ne stanes na zulj), finim vaspitanjem (uvijek, i kada ti prica "izmedju redova" da se nosis u...), njegovanim izgledom i nevidjenim sarmom. Smizla rijetko psuje, kaze ovaj urbani rijecnik, i nikada ne pije pivo iz flase (ja uopste ne pijem pivo).

 

Dalje, kaze Vukajlija, da su smizle moderne, ali ne pretjeruju u tome (sto znaci, ne oblace se kao da su posle na snimanje novokomponovanog hita), one su sklone umjetnosti i eksperimentisanju, ali u granicama normale.

E ovo mi se svidja....slusajte dalje!

 

Kaze ovako: 

 

SMIZLE SU PREDMET OGOVARANJA SUJETNIH MUSKARACA I ZAVIDNIH ZENA!!!

 

Ma nije moguce! ;) 

I na kraju, kaze se u objasnjenju rijeci SMIZLA : "pod naletom ruralno-ruzicastog talasa povlace se u ilegalu, pa je ova rijetka gradska vrsta danas pred istrebljenjem! "

Sve sto vam mogu reci, vracamo se iz te ilegale, jer dosta je bilo...i previse !

 

Salim se, zasto ste nervozni?! Samo vi i dalje cupkajte kolo, ipak je to nasa tradicija, zar ne?

Sada kada smo se ovako lijepo upoznali, nadam se da ta mala smizla u vama prepoznaje o cemu je ovdje rijec!

 

Znaci, smizle svih zemalja ujedinite se, dosta je bilo...i previse!

Previse i predugo!