DA LI SE VI SMINKATE LETI?

Pise: Natasa Mijatovic/ Lifestyle/Beauty/ 09. aug. 2017Ljubitelji sminke verovatno sebi i ne postavljaju ovo pitanje, ali onima manje zaineteresovanim za ulepsavanje, narocito po velikim vrucinama i ne padne na pamet da i to moze biti veoma zabavno.
Zena je uvek lepsa kada se malo dotera, samopouzdanje je vece, a neki minimum sminke na licu donekle je i osnovna kultura. Pa da ne bismo bile nemarne, prema sebi prvenstveno, trebale bismo znati neke sitnice koje nam mogu olaksati svakodnevnu rutinu.
Leti zaista vazi pravilo "manje je vise", a to se odnosi na kolicinu sminke koju koristimo a ne na boje. Ovo prelepo vreme nam ide na ruku, pa se mozemo poigrati najrazlicitijim nijansama.

Moj savet je sledeci. Kozu dobro hidrirajte a onda nanesite korektor na sve nepravilnosti na licu. Neka on bude bas u boji vaseg tena. Na podocnjake, sredinu cela i bradu stavite malo svetlijeg korektora i sve to lepo utapkajte nakvasenim sundjercicem ili prstima.  Nakon toga, uzmite omiljeni puder u prahu i stavite ga velikom cetkom na celo lice. On ce fiksirati korektor i matirati celo lice. Malo rumenila i bronzera po zelji, malo maskare i naravno ruz u omiljenoj boji.Veoma jednostavno i brzo! U toku dana, puder u prahu uvek mozete dodati, i delovacete uvek sveze, odmorno, bez osecaja da ste uopste nasminkani.

Izdvajamo:

"Talijani te uvik pitaju govoriš li engleski, ali tvoj odgovor, ma kakav bio, ne razume jer engleski ne pričaju. Rečenica "Spik ingliš?" u njih se prenosi s koljena na koljeno i za nju su svi čuli. Vuču se po kući ka slina po maramici i uvik in svašta triba, obično ono što u sebe doma nemaju. Svi sve pitaju uglas i isprid tebe se posvade prije negoli odgovoriš. Kad odu, taj apartman više ne moreš nikome iznajmit jer ga triba piturat, deratizirat, a najbolje-spalit! Fale ti cijevi od vode, fali ti pepeljara...fali ti i živaca da o Talijanima uopće pišeš.

Tko je najsretniji čovjek na svijetu? Ako proguglate ovo pitanje, dobijete ime Matthieu Ricard. On je 69-godišnji francuski pisac i monah tibetanskog budizma, rođen 1946. kao sin filozofa i umjetnice – i nosi ovu genijalnu titulu. Dobio ju je nakon što je sudjelovao u 12-godišnjoj studiji o meditaciji o suosjećanju koju je vodio neurolog sa Sveučilišta Wisconsin, doktor Richard Davidson.

Davidson je na Ricardovu glavu postavio 256 senzora i uočio kako njegov mozak, kada bi on meditirao o suosjećanju, nevjerojatno svijetli.

Najljepsa kucica na drvetu: Iznajmite je na Airbnb.com

Peter Bahout's je u spomen svog najljepseg "skrovista" iz djetinjstva, napravio pravu kucicu na drvetu  za odrasle . Udobno ususkana u gustu, zelenu sumu, izgleda kao da je upravo izasla iz filma Indijana Jones, tako da niko ne bi rekao da je na minut voznje od centra Atlanta-e. Ovaj hotel od tri sobe povezan visecim , drvenim mosticima, je spoj antike i modernog dizajna: leptir prozori kao da su sada stigli iz nekih davnih vremena...

Please reload

Vi se nama svidjate, a mi vama? Pronadjite nas na drustvenim mrezama:

  • www.facebook.com/pinkplaner.com
  • www.instagram
  • Pinterest - PINK PLANER