Pozoriste u Chicagu vas vodi u svijet prica koje volite ...Izdvajamo samo za vas:

2017 -Chicago 

Please reload

STA SMO GLEDALI U 2016:

THE PHANTOM OF THE OPERA

Cadillac Palace Theatre

December 14, 2016 - January 8, 2017

 2 hours and 45 minutes with an intermission

Jedna od najpoznatijih brodvejskih predstava vraca se i ove godine u Chicago, ali ovaj put po rjecima kriticara "grandioznija i bolja nego ikad".  Sigurni smo da  vas nece ostaviti ravnodusnom specijalni efekti, kakve niste vidjeli prije, ukljucujuci i legendarni kristalni chandelier. "Music Of The Night", "All I Ask Of You" and "Masquerade" ce izvesti glumci  i 52 clana orkestra, tako da vas ova produkcija, vijerujemo,  oduseviti! Obzirom da se izvodi u vrijeme praznika, mozda nije lose da obradujete neku prijateljicu s kartom za ovu predstavu. 

A CHARLIE BROWN CHRISTMAS

11/11/16

Uzivajte u Charlie Brown predstavi i pogledajte pravo znacenje praznika.

Novembar.11, 2016 – January 8, 2017 
Broadway Playhouse: 175 E. Chestnut St.
Kupite karte ($15 and up) 

A CHRISTMAS CAROL

11/19/16

Pogledajte Dickinsovu klasicnu pricu o bozicnom duhu i ljepoti davanja...

November 19 - December 31, 2016
Goodman Theatre: 170 N. Dearborn St.
Kupite kartu ($25 and up)

17 NOVEMBAR - 20 NOVEMBAR

RUDOLPH SE VRACA U CHICAGO

 

I ove godine Rudolph ce na moment iskociti iz critica na pozorisne daske Chicago Theater! Kroz ovu simpaticnu pricu mozete nauciti svoju djecu da ono po cemu se razlikuju od svojih drugara, moze da ih ucini posebnim. Pokazite svojim malisanima ovaj klasicni muzikl koji se prikazuje svake godine i postao je tradicija predpraznickog uzivanja u Chicagu.

Karte mozete kupiti ovdje.

ANNIE

 

Cadillac Pallace Theatre

Nov 09, 2016 - Nov 13, 2016

Predstava traje 2 sata i 30 min s jednom pauzom

Ako ste gledali film Annie u djetinjstvu, onda vam je sigurno ova crvenokosa dijevojcica prirasla za srce. Radnja se odvija u domu za napustenu djecu u kojem zivi i nasa mala junakinja. Najgledaniji mjuzikl na svijetu se prikazuje u CHICAGU od Novembra, 09 - Novembra 13, 2016 u Cadillac Pallace Theatre. Interesovanje je veliko i karte su u prodaji. Idealna prilika da i vasi malisani zavole Annie, kao sto su i mnoge generacije prije njih.

CHICAGO INTERNATIONAL CHILDREN'S FILM FESTIVAL

28 OCTOBAR - 07 NOVEMBAR

CHICAGO INTERNATIONAL CHILDREN'S FILM FESTIVAL postoji vise od 30 godina. U sklopu ovog festivala dijeca ce imati priliku da prate razne djecije projekcije iz svijeta, kao i da se igraju i stvaraju u radionicama. Projekcije filmova i radionice bice odrzane u Facets, the Music Box Theatre i raznim drugim lokacijama po gradu, koje ce biti uskoro objavljene na njihovoj web stranici. Nije vazno da li vasi malisani sanjaju da budu ispred ili iza kamere, ovo ce im definitivno donijeti mnogo igre, zadovoljstva i sigurno razviti ljubav prema filmskoj umjetnosti.

 

Event web stranica : http://www.facets.org/children+youth/festival/

 

Karte mozete kupiti ovdje.

U toku je 52 CHICAGO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL. Traje od 13.oktobra - 17. oktobra. 2016. 

Karte su u prodaji. 

KINKY BOOTS

 

 Oriental Theater 

Avgust 30,2016 - September 4, 2016

2 sata i 20 min s jednom pauzom

 

Kinky Boots je predivna prica o prijateljstvu koje moze da promijeni poglede na svijet. Ovaj komad je napisan po istinitom dogadjaju i vodi vas na put koji pocinje u jednoj fabrici muskih cipela u Northhamptonu do glamuroznih modnih pista Milana. Charlie Price je naslijednik ocevog biznisa Price & Son koji pokusava da zadovolji oceve stroge kriterijume i odrzi biznis u buducnosti. U pomoc mu sasvim slucajno dolazi Lola, kojoj su potrebne nove, atraktivne stiklice, za njenu predstavu. Ovaj show je odneo cak sest nagrada na Brodveju, tako da ga preporucujemo za gledanje. Pobrao je mnoge aplauze i uspjesne kritike a i veoma interesantno je i to da je obogacen muzikom Cyndi Lauper.  "Ne postoji bolji show od Kinky Boots" - CBS News

Please reload