FINALNI OBRACUN


(Photo: Internet)

Sve se mislim da neke misli smislim ,šarene ,vesele, kao šećerna pjena obojena u roze ,da vam zasladim dan i svu prošlu godinu , bar u sjećanju, kad je ispratimo kao goste koji su se zadžali više od 3 dana I okitimo naftalinom (dok nije bilo raida) . Mene što se tiče, bila je nepredviđena ,senzacionalna , s novim kontinentima me upoznala i s nekoliko ljudi koje ću nazvati , fenomeni ! Kad su već želje u pitanju, odluke, koje svi planiiramo I podvlačmo s dvije crte “pod refu”, ja ću ovu, s divnim ,omiljenim brojem 18, označiti kao FINALNI OBRAČUN !

S lošim navikama, ljudima, sa svima koji su ružili ljepotu oko sebe I trunili čiste emocije poklonjene im ,onako ,treba završiti račun I to onaj s krčmarom! Sve konačno treba izvesti pred Sud Časti, svoj sopstveni I pozdraviti se zauvijek !

Davno sam posadila drvo, rodila djecu ,ove godine ću štampati knjigu I to je za Kineze zadatak za svakog čovjeka u njegovom vijeku na zemlji . Izabrala sam vijesti koje su obilježile moje namjere da vam saopštim I poneku radost na kraju balade. Vjerovali ili ne, istinite su !

LOS ANĐELES – Posada aviona koji je iz američkog grada Los Anđelesa poleteo ka japanskom Tokiju odlučila je posle četiri sata leta da se vrati u SAD jer je shvatila da se jedan putnik ukrcao na pogrešan avion.

ZIMSKI FENOMEN U RUSIJI ŠOKIRAO SVET: U Sankt Peterburgu pao plavi sneg!

Ruska služba za nadzor prirode Severozapadnog federalnog okruga razmatra razloge pojave plavog snega u jednom dvorištu u Sankt Peterburgu.

Jedan pijani jelen razbio je staklena vrata kuće na imanju u švedskoj prijestonici Stokholmu i, ušavši u nju, nanio veliku materijalnu štetu. Nesvakidašnji događaj desio se u mjestu Roninge, na jugu Stokholma. Agresivni jelen je, po ulasku u kuću, napravio nered u dnevnom boravku i spavaćoj sobi, javila je švedska državna televizija. Portparolka policije Ane Vestberg je saopštila da je agresivno ponašanje životinje posljedica alkoholizovanog stanja životinje, do koga je došlo pošto je jelen jeo fermentirano voće u bašti pored kuće.

Dete putovalo od Beograda do Zagreba držeći se za osovinu ispod autobusa ZAGREB – Dečak migrant starosti 12 godina provukao se ispod autobusa hrvatskog prevoznika „Čazmatrans” na liniji od Beograda do Zagreba i jedva preživeo. Kako prenosi portal Indeks, on pukom srećom nije pao među točkove i poginuo. „Autobus je iz Beograda krenuo u 11:30. Prošli smo Kutinu, a negde pre Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najpre slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Čim je autobus stao, mali je sav prljav izašao između dela za točkove. Teturao se, bio je u vidljivom šoku”, rekao je jedan od putnika. Iz „Čazmatransa” su potvrdili šta se dogodilo i dodali da im to nije prvi takav slučaj.

IZMET PADAO S NEBA: Avion ispraznio toalete tačno iznad kruzera, 23 osobe povređene na brodu!

Otkrivena doktorska diploma Laze KostićaDisertaciju iz srpske pravne istorije srednjeg veka, odnosno o zakonodavstvu cara Dušana, Kostić je odbranio u Pešti, u vreme kada Stojan Novaković još nije objavio kritičko izdanje Dušanovog zakonika . Nekim našim visokim službenicima na još višim pozicijama nikada neće biti pronađene diplome bar one prave jer potvrde otkucane na finom papiru svakako imaju. Nekad su se zvale Vijesti iz nesvjesti, danas su samo Vijesti jer zbog ovih I još gorih, nema više nesvjesti. Sve će to mili moji, prekriti ruzmarin i snjegovi ako ikad padnu !


Featured Posts
Recent Posts
Archive