POZITIVNE AFIRMACIJE


Kako da napravite svoju šoljicu čaja?

Život je kao šoljica čaja...Sve je u tome kako je napravimo.

Činjenica je da nisam znala kako da napravim svoju šoljicu čaja i šta konkretno želim postići u životu.

Ipak, znala sam kakva želim da budem pozitivna, nasmejana i srećna. Želela sam da prevaziđem ono što nisam volela u svojoj okolini: ogovaranja, osude, kritike..neću nabrajati jer danas ćemo fokus staviti na pozitivno kreiranje i zato ostanite uz mene.

Pošto nisam znala kako da oblikujem sebe, što bi danas popularno rekli, postanem bolja verzija sebe, našla sam rešenje. Počela sam da prepisujem i prvi put sam to činila bez trunke griže savesti.

Okružila sam se veličanstvenošću, radom, knjigama, kreativnošću i energijom ljudi kojima sam se divila i koji su prema mojim kriterijumima bili uspešni.

Prvo što sam napravila su liste, šta ne želim, čisto da bih sredila misli a potom i onu divnu listu sa željama koje sam želela da se ostvare. Potom sam fokus držala na njima i svakoga dana podizala svoju vibraciju. Jer kao zračiš tako i privlačiš.

A kako, možda se pitate?

Pošto sam se okružila veličanstvenim ljudima kojima sam se divila, slušala sam njihova videa, čitala knjige, izbrisala sa mreža sve one stranice koje su crpele moju energiju i prestala gledati tv.

Afirmirala sam svakoga dana. Ja sam to i to... U početku vam deluje kao da lažete sami sebe i može biti neprijatno a onda se dešavaju divne stvari kada te afirmacije počnu i da se ostvaruju.

Meditirala sam i meditiram svakoga dana, kako bih uspela da čujem sebe, budem iskrena i dodjem do odgovora koji su mi potrebni.

Kako da meditirate?

Postoje razni načini, istražite i pronađite onaj koji vam odgovara, igrajte se i ne shvatajte život previše ozbiljno. Moja meditacija zasniva se na odmoru. Legnem i fokusiram se isključivo na disanje.

Priče o odsustvu misli su nadrealne, bar za mene, neke misli moraju postojati. Ipak, ključ je u tome da ih fokusirate baš na disanje i odmor. Posle meditacije bićete odmorni i sigurno ćete pronaći odgovore koje ste tražili. Oni možda malo i zakasne a vi se zato naoružajte strpljanjem jer put ka sebi ponekad može biti duži ali uživaćete u svakom koraku.

Ukoliko verujete u Boga, svakoga dana se molite ali nemoje ništa tražiti već zahvaljujte. Činite to od srca. Tako ćete i sami videti koliko je stvari na kojima možete biti zahvalni a vaša zahvalnost izražena na ovaj način svakoga dana će se uvećavati.

I za kraj dnevnici. Možda se ovo čuli već toliko puta i iskreno vas zamara to pisanje dnevnika.

Evo mog iskustva.

Pročitala sam negde za dnevnik želja i koliko je dobro voditi ga. Počela sam ga voditi u periodu kada nisam bila zadovoljna kako je moj život izgledao. Zapisivala sam šta želim, sve od reči do reči, tako se i vi raspišite i dodajte svaki detalj u svojoj životnoj kreaciji.

Vreme je prolazilo a moji dnevnici se gomilali. Dosta se toga promenilo i jednog dana sam donela odluku da te dnevnike bacim, zauzimali su puno prostora i nisam znala gde da ih smestim.

Kao da mi je neko šapnuo, da ih ipak pročitam pre nego što to učinim.

Hvala Bogu da jesam. Svaka stranica bila je otkrovenje za mene jer sam shvatila da se ostvarilo sve što sam želela. To je bio i momenat preokreta u mom životu jer znala sam, mogu imati sve što poželim.

Tako i vi tražite i daće vam se...samo budite strpljivi, uživajte u svojoj vožnji, koračajte hrabro i sa osmehom na licu.

#SOULFOOD #POZITIVNAAFIRMACIJA

Featured Posts
Recent Posts
Archive