DECEMBARSKE CAROLIJE : CHRISTKINDLMARKET U CHICAGU

 Zimski praznici pocinju, cini nam se, svake godine sve ranije. Cuje se bozicna muzika u prodavnicama vec sredinom Novembra a sve u zelji da nas sto prije "ubace" u potrosacku groznicu. Ipak, praznici u vecim gradovima pocinju nekako tek sa otvaranjem Christkindlemarketa, na kojem mozete naci razne rucno izradjene ukrase, kuhano vino, unikatne poklone i ukusnu hranu.

 Ovaj vikend pozovite svoje prijatelje i familiju da krenu s vama u mali provod. Na Daley Plazi su postavljene male drvene kolibice u kojima svjetlucaju cudesne stvarcice. Izaberite pokloncice za svoje najdraze dok ispijate toplu cokoladu sa prijateljicom.

 Utoplite se jer se vec sada temperatura spusta nisko i potrebne su vam udobne cizme, jakna, sal i kapa.

Ulazimo u dugu i hladnu zimu...Zato, iskoristite ovaj mjesec da ga osmislite i uzivate u carolijama.

Ipak, sve te lampice na jelki koje trepere donose tihu radost u srcu i mir u dusi. Sve je svecano i primamljivo. Zar ne? Pa cak i ako Bozic nije vas praznik, lijepo je uzivati u zimskoj idili i bogatom programu koji svake godine imamo u Decembru.

Budite veseli i pozitivno raspolozeni i provedite vrijeme s najblizima.

 Lokacija

Nalazi na  Daley Plazi izmedju Washington, Clark and Dearborn Street. Oficialna adresa je Daley Plaza,  50 W Washington Street, Chicago, IL 60602.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

BAJKOVITE IDEJE: NAPISITE SVOJU BUCKET ZIMSKU LISTU

November 29, 2018

1/10
Please reload

Recent Posts

April 10, 2018

December 28, 2017

October 13, 2017

October 13, 2017

October 6, 2017

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags