DECEMBARSKE CAROLIJE : CHRISTKINDLMARKET U CHICAGU


Zimski praznici pocinju, cini nam se, svake godine sve ranije. Cuje se bozicna muzika u prodavnicama vec sredinom Novembra a sve u zelji da nas sto prije "ubace" u potrosacku groznicu. Ipak, praznici u vecim gradovima pocinju nekako tek sa otvaranjem Christkindlemarketa, na kojem mozete naci razne rucno izradjene ukrase, kuhano vino, unikatne poklone i ukusnu hranu.

Ovaj vikend pozovite svoje prijatelje i familiju da krenu s vama u mali provod. Na Daley Plazi su postavljene male drvene kolibice u kojima svjetlucaju cudesne stvarcice. Izaberite pokloncice za svoje najdraze dok ispijate toplu cokoladu sa prijateljicom.

Utoplite se jer se vec sada temperatura spusta nisko i potrebne su vam udobne cizme, jakna, sal i kapa.

Ulazimo u dugu i hladnu zimu...Zato, iskoristite ovaj mjesec da ga osmislite i uzivate u carolijama.

Ipak, sve te lampice na jelki koje trepere donose tihu radost u srcu i mir u dusi. Sve je svecano i primamljivo. Zar ne? Pa cak i ako Bozic nije vas praznik, lijepo je uzivati u zimskoj idili i bogatom programu koji svake godine imamo u Decembru.

Budite veseli i pozitivno raspolozeni i provedite vrijeme s najblizima.

Lokacija

Nalazi na Daley Plazi izmedju Washington, Clark and Dearborn Street. Oficialna adresa je Daley Plaza, 50 W Washington Street, Chicago, IL 60602.


Featured Posts
Recent Posts
Archive