SPORTISTI EX JUGOSLAVIJE:

ZIVOT NA AMERICKOM KONTINENTU I SJECANJA NA SLAVNE DANE

Pise: Alma Johnson/ Sportska razglednica iz Amerike/ Petak, Novembar 10, 2017.

Najavljujemo nastavak snimanja serijala o zivotu sportista s podrucja bivse Jugoslavije, koji danas zive u dijaspori. Snimanje "Sportska dijaspora" pocinje vec sledece nedjelje na podrucju Amerike i Kanade, a u planu je 50 epizoda u kojima ce biti predstavljeni fudbaleri, kosarkasi, odbojkasi itd, na jedan interesantan i blizak nacin. 

 

Bice tu anegdota iz stvarnog zivota, sjecanja, pohvala, savjeta za mladje sportiste, njihove zivotne saputnike, ali i poneki uzdah za propustenim sansama koje zivot samo jednom pruza...

 

Serijal "Sportska dijaspora" je nastavak poznatog serijala "Sportske legende", autora Bora Klacara. U nastavku pogledajte jednu interesantnu pricu sportiste koji je svoju karijeru zapoceo u FK Sarajevo, a nastavio u to vrijeme "dalekoj" Americi, gdje je igrao s najpoznatijim fudbalskim legendama kao sto su Pelle, Beckenbauer, Karl Heinz Granitza itd.

Saznajte anegdote iz svlacionice, sa terena, iz zivota i sta je to sto jednog sportistu cini uspjesnim i obrnuto.

 

Da li je sport bio unosan biznis u neka davna vremena ili ne?  Koliko je tacno da su sportisti uvijek okruzeni lijepim zenama i da li je to  dobro za njihovu karijeru?

 

Sve to i mnogo vise "up close & personal"!

U nastavku pogledajte zivotnu pricu Nedzada Hasanbegovica, zvanog Dzada koji je karijeru poceo u FK Sarajevo a zavrsio u Chicago Sting-u:

Story: Alma Johnson /Pink Planer

Video Author: Boro Klacar, serijal Sportske Legende